nu met andere middelen werken we anders s,zomers vriezen we alles in en dan in de herfst maken wij de bessensap,grotendeels nog met zwarte bessen aangevuld met rode bessen,frambozen,bramen en kersen. |
als de boel een beetje op temparatuur komt word de suiker opgenomen en kan het gas op voluit. |
als het dan op voluit gaat ,dan is het wachten op het kookproses en dat het geheel gaat gisten. |
als je nu bij ons de voordeur open zou doen dan komt de geur van het sap je al tegemoet. |
kijk dit gaat de goede kant op ,zo moet hij gaan ,daarna alles driemaal door de zeef, en klaar is kees,pannen schoonmaken en de volgende kan er weer op. |
Ik hang met mijn neus door jullie brievenbus.
BeantwoordenVerwijderenErg leuke serie, het aroma spettert eraf.
Wat heerlijk we moesten even een geur p.c. hebben;-))
BeantwoordenVerwijderenZelf maak ik bramenjam dat is ook zo lekker. Maar wat en klus zoveel tegelijk. Gr. Tinie
Lovely juice with all types of sweetener.
BeantwoordenVerwijderenJe hebt dus nog wel een en ander voor de boeg ;-) Een heel werk voor het goede doel. Het ziet er wel heel erg lekker uit en de smaak zal wel verukkelijk zijn.
BeantwoordenVerwijderenTjonge daar zijn jullie wel even druk mee. Maar leuk om te doen en compliment voor de wijze waarop je dit hebt vastgelegd.
BeantwoordenVerwijderenNatuurkieker Coby
Basjes op zware siroop zo te zien, oh neem besjes, haha, maar het is wel een dol dwaze leuke serie Bas.
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke serie, Bas. Ik kan me er van alles bij voorstellen. Ik heb heel veel jam gemaakt. Het móét wel lekker zijn. Zo ziet het er wel uit tenminste. Fijn weekend. Groetjes, Joke
BeantwoordenVerwijderenoh dat ziet er zalig uit bas,
BeantwoordenVerwijderenik kan het hier al ruiken vanaf de pc:-0
wat een machtig mooie kleur ook hé.
* slokje neem*
mmmmmmmmmmmmmmm
ietse lekkerders bestaat vast niet :-)
Het water loopt me hier in de mond ... :-)
BeantwoordenVerwijderenhmmmm ..
BeantwoordenVerwijderende zoete geur kwam mij al tegemoet, op weg naar je blog, bas! :-))
tedoeme wat ziet dat er lekker uit, zeker als je gek op rode besjes bent, zoals ik! :-))
zoet weekend,
I used to do that too, before blogging! Now I don’t have enough time for everything.
BeantwoordenVerwijderenSelbstgemachtes Gelee ist koestlich!
Dat ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenEen flinke klus, maar met een geweldig resultaat.
Groeten, Gonnie
Ooh dat ziet er heerlijk uit !
BeantwoordenVerwijderenZwarte bessensap vind ik echt heel lekker. Maar ooh wat een werk.
Compliment voor jullie.
groetjes en geniet er van !
Truus
Mag ik komen proeven Bas ? :-)
BeantwoordenVerwijderenAls kind mochten we de potten uitlikken met onze vingers... lekker dat dat was :-)
Ha, dus zo maak je die heerlijke bessensap. Ik geniet er nog steeds van, door de yoghurt en laatst met spa rood (cassis).
BeantwoordenVerwijderengroetjes Ghita
Hallo Bas
BeantwoordenVerwijderenDat zal smullen worden. Ik maak ook sap, maar dan met een sapketel en nu in de winter genieten van al dat lekkers.
Groeten Bets
EEn prachtige serie foto,s met een mooie uileg hoe zo,n bramenjam gemaakt wordt Bas.groetjes wim
BeantwoordenVerwijderenHa, ik zit het met kwijl in mijn mond te bekijken.
BeantwoordenVerwijderenSuperblogje is het zo geworden.
Groet,
René
Delicious. I love all berries of the wood. Great idea ! Thanx.
BeantwoordenVerwijderenHmmmm.....heerlijk zal dat zijn, het water loopt me uit de mond......prima foto's Bas.
BeantwoordenVerwijderenGroet, Joop
Jammer dat ik niet even kan ruiken. Mijn oma deed dit ook altijd en het was me daar toch lekker mjammie. Bij jullie ziet het er ook tongstrelend uit. Heerlijk als je zelf bessensap maakt.
BeantwoordenVerwijderenHeel gaaf dit blog en super weergegeven Bas. Compliment.
Wat leuk dit hele proces van bereiden..je krijgt er gewoon zin in... mooi gedaan...Agnès
BeantwoordenVerwijderen