vrijdag 9 november 2012

eigengemaakte bessensap.


vroeger deed mijn moeder het die weckte de hele boel ,maar toen was het 75%zwarte bessen
 en 25% rode bessen en dan ging alles bij de inmaak de kelder in
 ,maar o jee als er een fles knalde dan moest heel de kelder schoon gemaakt worden .


nu met andere middelen werken we anders s,zomers vriezen we alles in
en dan in de herfst maken wij de bessensap,grotendeels nog
 met zwarte bessen aangevuld met rode bessen,frambozen,bramen en kersen. 


het is nog een aardige klus dit doen wij met 10 liter pannen en dan een stuk of acht,
ja het is wat als koken een hobby is ,eenmaal per maand hebben we
een kookgroep"de herberg"dat gaat uit van onze diakonie
 men kan dan gratis komen eten ,dan serveeren wij een heus drie gangen menu. 


als de boel een beetje op temparatuur komt word de suiker opgenomen en kan het gas op voluit. 


als het dan op voluit gaat ,dan is het wachten op het kookproses en dat het geheel gaat gisten. 


als je nu bij ons de voordeur open zou doen dan komt de geur van het sap je al tegemoet. 


kijk dit gaat de goede kant op ,zo moet hij gaan ,daarna alles driemaal door de zeef,
en klaar is kees,pannen schoonmaken en de volgende kan er weer op. 

Een reactie plaatsen

In en Um Deep,n

hier waren we voor veertien dagen uitgenodigd.om vakantie te houden. wat mot dat hier? wij kennen jullie helemaal niet. rust en ...